Monumentul eroilor la Cernavodă (VIDEO)

In cinstea cernavodenilor care au cazut pe campul de lupta a fost ridicat încă din anul 1924 in parcul central din localitate, un monument care vegheaza asupra intregului oraş. Statuia eroilor, sau vulturul din parc cum mai este numită de localnici a rezistat de-a lungul timpului conditiilor meteorologice vitrege, astfel că şi acum încântă privirile trecătorilor.

Vorbim cu mandrie despre toti cei carora le datoram libertatea, pamantul si independenta noastra. Identitatea poporului roman a fost construita cu sudoarea fruntilor stramosilor nostrii, daruirea si curajul celor care si-au pus viata in slujba tarii. In cinstea eroilor cernavodeni cazuti pe campul de lupta a fost ridicat un monument falnic in centrul orasului. Actele de vitejie dainuiesc si astazi, si readuc aminte trecatorilor de eroii care si-au dat viata pentru patrie.

Monumentul eroilor, sau vulturul din parc cum mai este cunoscut a fost ridicat in anul 1924. Este realizat din piatră albă şi mozaic, şi are înălţimea de 7,35 metri. Pentru locuitorii din Cernavodă este o adevarata emblema a orasului.

In fiecare an cu prilejul zilelor eroilor la monument sunt oficiate slujbe religioase, sustinute de un sobor de preoti din oras.

De câteva ori pe an, locuitorii din Cernavodă işi intorc privirea spre monumental din parcul central. În restul timpului însă, stauia rămâne pentru tineri în special, doar un punct de întîlnire.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae