Mongol Rally, la malul mării

Zeci de mașini colorate au ajuns aseară la Vama Veche. Participanții la cel mai mare raliu caritabil, Mongol Rally, au ajuns la malul mării. Au fost întâmpinați cum se cuvine, cu pâine și sare, de gazde. Acesta a ajuns la cea de-a 14 – a ediție, și nu este un raliu clasic, ci unul în care se strâng fonduri pentru cauze nobile. Obiectivul de anul acesta este salvarea pădurilor tropicale.

Tunate sau păstrate în stilul clasic, mai vechi sau mai noi, dar toate bine întreţinute,  maşinile care participă la Raliul Mongoliei au ajuns la Vama Veche. Cei peste 700 de participanți ai Raliului Mongoliei au în comun un singur lucru, luptă pentru salvarea şi replantarea pădurilor tropicale.

Piloții, din toată lumea, au acceptat provocarea de a călători din Anglia până în Mongolia cu autoturisme mici, de oraș. Unele dintre ele au trecut de majorat și este aproape imposibil ca pe o distanță atât de lungă, 16.000 de kilometri, să nu se defecteze ceva. Organizatorii spun, însă, că tocmai acesta este farmecul raliului ,  iar dacă ajungi cu mașina în perfectă stare la finish, înseamnă că nici nu știi ce ai pierdut.

Tinerii din imagine sunt din Statele Unite ale Americii. Lucrează ca și consultanti în afaceri și până în octombrie sunt în vacanță.

De cum au ajuns la Vama Veche, primul lor gând a fost să facă o baie în mare, și nu oricum, ci cu mascota, un urs mare de plus, la care nu renunță nicio clipă.

Taxa de participare la un astfel de eveniment este  de 1000 de lire sterline, bani ce vor fi folosiți pentru salvarea pădurilor tropicale.

Raliul este considerat unul atipic pentru că nu este declarat câștigător cel care ajunge primul la linia de sosire ci mai degrabă ultimul. Și asta pentru că se presupune că acel echipaj a trecut prin cele mai multe experiențe și a reușit să strangă și cei mai mulți bani. Cea mai mare sumă strânsă vreodată de o echipă participantă la raliul Mongoliei a fost de 177.000 de dolari, în anul 2013.

Redactor: Oana Jărloianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.