Mona Pivniceru poate fi numită ministru al Justiției

Mona Pivniceru poate fi numită ministru al Justiției, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de demisia sa din CSM și din magistratură. Preşedintele urmează să semneze decretul de eliberare din funcţie, demisia fiind valabilă din momentul publicării acestuia în Monitorul Oficial.

Până s-a se ajungă la aceste rezultat, ședința CSM a fost una destul de tensionată. O judecătoare venită din teritoriu a întrerupt dezbaterile şi a acuzat plenul CSM că a făcut tot posibilul să o împiedice pe Mona Pivniceru să devină ministru al Justiţiei.

Și ședința a continuat sub aceeași tensiune.

În ciuda discuțiilor pe un ton mai apăsat, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratură. Preşedintele CSM, Alina Ghica a precizat că după redactarea hotărârii în cazul demisiei Monei Pivniceru din funcţia de judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, documentul va fi trimis preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţie.  După ce acești pași vor fi finalizați, Mona Pivniceru ar putea fi numită ministru al Justiţiei, însă propunerea ei în fruntea Justiției ar urma să fie trimisă preşedintelui, care va emite decretul de numire.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu