Mona Pivniceru mai are de așteptat

La şedinţa CSM nu puteau participa Mona Pivniceru, care şi-a depus demisia din Consiliu, şi procurorul George Bălan, suspendat pentru că este cercetat într-un dosar penal. Înainte de întrunire, premierul Victor Ponta a declarat că a venit să-i “roage” pe magistraţi să demareze formalităţile, astfel încât Pivniceru să poată depune miercuri jurământul. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să se reunească la ora 10.00, însă discuţiile au întârziat din cauză că nu era îndeplinit cvorumul de lucru. La sediul CSM au venit doar 14 din cei 19 membri ai CSM şi mai era aşteptat un membru pentru a îndeplini condiţia de 15 din 19 membri pentru cvorum. După aproape 45 de minute, şedinţa a fost însă suspendată. Potrivit unor surse judicare, la CSM era aşteptată să vină Ana Lăbuş, pentru a fi întrunit cvorumul de 15 necesar pentru deciziile ce vor fi luate de Plen. Aceasta nu a venit însă din cauza unor probleme medicale. Presa centrală informează că de la şedinţă au absentat şi Bogdan Gabor, motivat de faptul că a fost implicat într-un accident rutier,  Graţiana Isac, plecată în străinătate şi Gavadia Florentina, care are probleme medicale în familie. Chiar și așa, CSM a precizat că şedinţa Plenului CSM poate fi reluată şi miercuri, dacă pe parcursul zilei va fi îndeplinită condiţia de cvorum. Însă, preşedintele CSM, Alina Ghica, a declarat că şedinţa Plenului Consiliului pentru joi a fost convocată pentru ora 9.00.

“Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membrii CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.

Reacția premierului Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiției, prezent, de altfel, la ședință, a fost una destul de acidă.

Printre cei care au venit să participe la ședința CSM s-au numărat procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, și preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, membri de drept ai Consiliului.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu