Momentul „0“ al Comandamentului Litoral 2017

Momentul „0“ al Comandamentului Litoral 2017 a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă înainte de startul  Festivalului Neversea – eveniment la care sunt așteptați peste 170.000 de oameni. Astfel, în ultimele zile, au fost verificați în jur de 50 de agenți economici din zona unde se desfășoară evenimentul.

Horia Constantinescu, Șeful Comisariatului pentru Proiecția Consumatorilor din Constanța, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că în ultimele zile au fost verificați aproximativ 50 de agenți economici din zona festivalului Neversea și au fost aplicate amenzi în valoare de 200.000 de lei. Într-un local din centrul vechi al orașului, de exemplu, gândacii erau ca la ei acasă, iar starea generală era insalubră, dar cu toate acestea, restaurantul funcționa, deși mai  fusese controlat și de alte autorități.

Situație silimară constatată și la un alt local de pe plaja Modern. Reprezentanții de la Protecția Consumatorilor spun că unitatea a primit aviz de funcționare de la Direcția Sanitar – Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor în condițiile în care zona de preparare a ciorbelor era între hazna și vestiar, oalele erau lăsate pe jos pentru a se răci, iar carnea nu era etichetată corespunzător.

Horia Constantinescu a mai adăugat că obiectivul tuturor celor care fac parte din Comandamentul Litoral 2017 ar trebui să fie același – să NU fie semnatarii unei noi tragedii!

Pe de altă parte, șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din Constanța a mai adăugat că, la momentul actual, litoralul nu este în derivă și că doar la o mică parte din controalele efectuate se constată deficiențe.

La finalul conferinței, comisarul șef al CJPC Constanța le-a recomandat colegilor ce fac parte din alte autorități cu rol de control să nu fie toleranți și să ia măsuri reale atunci când constată deficiențe care pun în pericol viețile oamenilor.

Redactor: Robert Tănasă