Momente unice pe străzile din România

Imnul României a răsunat, în acest weekend din toate mașinile de poliție. A fost modul în care polițiștii au ales să le mulțumescă tuturor celor are stau acasă dar și în semn de solidaritate cu medicii care luptă în spitale cu pandemia de coronavirus.

Un ordin dat sâmbătă de ministrul Internelor, Marcel Vela, prevede difuzarea imnului national, prin sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor din dotarea Poliției Române, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră, în zilele de sâmbătă și duminică, la orele 17.00 și 21.00, pe toată perioada stării de urgență.

După ce ministrul Marcel Vela a decis ca în weekend să ascultăm Imnul României, iată că și Biserica Reacționează. Constănțenii au ascultat duminică slujba de la balcoane. Mașini conduse de dascăli și preoți au patrulat pe principalele bulevarde ale orașului de la malul mării, iar oamenii l-au putut auzii pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, răsunând în boxele amplasate pe mașini.

În contextul pandemiei de coronavirus, slujbele se oficiază în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericii fără participarea publicului.

Redactor: Cristina Niță