Momente emotionante pe plaja din Eforie Sud (VIDEO)

Mai multi localnici au gasit un delfin bolnav si extenuat de furtuna. Au incercat sa-l duca in larg si sa-l salveze inainte sa esueze, dar incercarile lor au fost zadarnice. Mamiferul si-a pierdut viata in bratele celui care incerca sa-l salveze, inainte sa ajunga inapoi la ceilalati delfini.

A încercat să salveze viaţa unui pui de delfin! Este vorba despre un tânăr din Eforie, Daniel care a observat luni un mamifer la o distanta mica de tarm. Era ranit, bolnav si valurile de peste un metru inaltime il impingeau catre tarm. I s-a facut mila de el si a incercat sa-l duca in larg cu o barca, dar mamiferul nu avea putere sa mai inoate.

La mal, barbatul care a incercat sa mai dea o sansa micutului delfin, era asteptat de alti localnici, dar si de reprezentantii Asociatiei Judetene de vanatoare si pescuit sportiv si ai organizatiei Oceanic Club.

Intr-o incercare disperata de a salva delfinul, Daniel a ignorat faptul ca isi punea viata proprie in pericol din cauza furtunii de pe mare.

Biologii marini sunt convinsi ca mamiferul era bolnav si ca furtuna l-a impins spre tarm. Vantul foarte puternic din ultimele 24 ore si valurile uriase pot face si mai multe victime in populatia de delfini.

Trupul delfinului urmeaza sa fie supus necropsiei. In ultimele luni, peste 50 delfini au pierit pe litoralul romanesc. Cei mai multi dintre acestia aveau rani provocate de plasele de pescuit ale braconierilor.

Redactor: Doina Sirbu