Moldovenii au cerut unirea cu România la Năvodari

50 de dascăli din Republica Moldova care cer unirea cu România au ajuns la un camping din Năvodari unde au fost binecuvântaţi de Patriarhul Tomisului, Teodosie. Pe parcursul a două luni sunt aşteptaţi pentru un schimb de experienţă aproximativ 10 000 de basarabeni care vor avea ocazia să interacţioneze cu românii şi să cunoască frumuseţile patriei-mamă.

10 000 de basarabeni sunt aşteptaţi să sosească în România pe parcursul acestei luni. O parte dintre ei, majoritatea cadre didactice, au ajuns deja la un camping din Năvodari. Cu toţii susţin unirea cu România.

George are 29 de ani şi s-a născut în România. Este implicat în lupta pentru unirea cu Basarabia de zece ani şi a simţit pe pielea lui presiunile unor politicieni de peste Prut. Astfel a ajuns să devină persona non grata în Republica Moldova pe o perioadă de 5 ani.

Chiar şi interzis a vrut cu tot dinadinsul să sprijine ,,Marşul lui Ştefan cel Mare” , celebra mișcare din urmă cu câteva luni când mii de tineri din Basarabia au pornit pe jos către România.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie le-a dat binecuvântarea unioniştilor care au ajuns în Campingul de la Năvodari.

La final, dacălii care au venit să ceară unirea au fost asiguraţi de tot sprijinul Patriarhiei şi au primit în dar iconiţe cu Fecioara Maria.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea