Moduri de accesare a fondurilor europene

Pentru a veni în sprijinul comunităților, Asociația Orașelor din România va derula în perioada ianuarie- martie o campanie intitulată Caravana informațiilor- pentru finanțarea tuturor proiectelor prioritare în perioada 2016-2020. În cadrul întâlnirilor, primarii și angajații cu atribuții în dezvoltarea locală din cadrul primăriilor, vor primi informații privind oportunitățile de finanțare a proiectelor fiecărui oraș.

Pentru ca în noul Program Operațional- Regional 2014-2020 să nu mai existe pagupe așa cum s-a întâmplat în programul anterior, Asociația Orașelor din România a demarat o campanie de informare. Prima întâlnire a avut deja loc și a reunit primari din orașele din județele Constanța și Tulcea.

La întâlniri pot participa șefii administrațiilro publice locale, dar și angajații cu atribuții în dezvoltarea locală.

Programul operațional regional actual de deosebește de cel din perioada 2007-2013 prin numărul dublu de axe dar și prin bugetul majorat considerabil.

Cu toate informațiile acumulate, există totuși riscuri ca unele primării să nu poată accesa fondurile europene necesare pentru implementarea proiectelor.

Întâlnirile din cadrul caravanei informațiilor pentru finanțarea tuturor proiectelor prioritare in perioada 2014-2020 vor avea loc în perioada ianuarie-martie.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea