Modificări importante pentru elevi

Liviu Pop, Ministrul Educației, propune o serie de modificări pentru activitatea școlară care se va desfășura de acum înainte. Noile condiții îi vizează, în primul rând, pe elevi.

Pe primul loc în lista modificărilor propuse de Ministrul Educației, Liviu Pop, se află condițiile în care elevii au voie cu telefonul mobil la școală. Conform noilor reglementări, elevii vor avea voie cu aceste aparate în instituția de învățământ, cu amendamentul ca, în timpul orelor de curs, acestea să fie depuse într-un loc special amenajat  din incinta clasei, date pe modul silențios. Se va face excepție de la această regulă doar în situații extraordinare, după ce profesorul își va da acordul.

Un alt aspect care a suferit modificări, se referă la accesul elevilor în sala de clasă, în cazul în care nu poartă uniforma școlară. De acum înainte, profesorii nu vor mai avea voie să ia măsura excluderii de la ora de curs a elevilor pe acest motiv. Argumentul ministrului a fost acela că nu trebuie îngrădit accesul copiilor la ore, din pricina ținutei.

În ceea ce privește calitatea de elev de serviciu, pe care școlarii o exercitau până în prezent, aceasta va fi exclusă total. Astfel, elevii nu vor mai avea voie să participe la activități de acest gen, Liviu Pop considerând că accentul trebuie să fie pus pe actul educațional.

Redactor: Sondra Sandu