Modificarea legislaţiei le dă bătăi de cap şoferilor români

Premierul Victor Ponta anunţa, la începutul lui ianuarie, că taxa de primă înmatriculare, suspendată în 2012 va fi reintrodusă sub denumirea de timbru de mediu. Schimbarea presupune ca proprietarii de vehicule vechi şi poluante să plătească mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi ori hibride să plătească mai puţin sau chiar deloc. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat recent că noua formulă de calcul a taxei auto se va discuta săptămâna aceasta în şedinţa de Guvern, discuţie urmată de o dezbatere publică legată de această taxă. Speriați de noile dări, constanțenii s-au grăbit să își înmatriculeze mașina. Acest lucru nu este însă atât de ușor cum pare la prima vedere. Actele sunt cele care le dau mari bătăi de cap șoferilor.

Iar uneori acest lucru durează chiar și o lună și jumătate, din cauza birocraţiei. Unii au avut noroc. Nici la permise lucrurile nu stau mai bine. Alții însă nici nu știu exact de ce trebuie să își schimbe permisul tocmai acum.

Conform noului Cod Rutier care va intra în vigoare din 19 ianuarie, reînnoirea permisului de conducere va fi posibilă doar un  control medical prealabil, efectuat contra cost.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima