Modalități de a evita dependența “Pokemon Go”

Fie că vorbim despre telefon, tabletă sau calculator este cunoscut deja faptul că era modernă în care ne aflăm creează adictie. Aplicațiile noi crează isterii în rândul tinerilor, iar mulți dintre ei uite să mai socializeze în adevăratul sens la cuvântului. Chiar dacă îi scoate pe oameni afară din casă și îi îndeamnă să meargă pe jos, jocul Pokemon Go poate ajunge sa fie daunator, iar specialiștii recomandă să trăim și în viața reală, nu doar în cea virtuală.

Fenomenul Pokemon Go cuprinde tot mai mulți oameni. Jocul a fost descărcat de peste 100 de milioane de ori, iar cei care ies la vânătoare de pokemoni nu mai sunt atenți la lucrurile și obstacolele din jur, toată atenția lor fiind concentrată asupra telefonului. Nu puține au fost cazuri în care utilizatorii acestui joc au depășit limitele normalului și au devenit victimele unor accidente.

Chiar dacă jocuri a strâns admirația multora, la fel de mulți sunt și cei care nu au fost tentați să își descace aplicația.

Psihologii privesc și partea bună a aplicațiilor de acest gen. Familiile care uită să comunice, se pot dezvolta cu ajutorul unor jocuri, precum Pokemon Go.

Dependența de acest joc se tratează la fel ca orice altă dependență, cu ajutor din partea unui specialist, dar și din partea celor apropiați.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea