Mobilizare pentru o cauză nobilă

O asociație comunitară din comuna constănțeană Lumina a venit în sprijinul câtorva familii nevoiașe din localitate. Din banii strânși în urma unei acțiuni caritabile, cu vânzare, desfășurată anul trecut,  au fost achiziționate electrocasnice și hrană pentru cei aflați la nevoie.

Faptele bune nu se fac doar în preajma sărbatorilor, iar acest lucru l-au demonstrat voluntarii Comunității Interdependente din Lumina . Aceștia s-au mobilizat și au organizat, la finele anului trecut, diferite evenimente cu scop caritabil.

Dar din dar, se face rai. De acest lucru s-au convins și membrii a patru familii nevoiașe din Lumina, care cu greu își duc traiul de la o zi la alta. În secolul vitezei, o mașina de spălat era nevoia unei familii fără posibilități materiale. Gesturile sunt de apreciat, cu atât mai mult atunci cand vin din partea celor mici.

Oamenii au înțeles ce înseamnă să fii voluntar si speră ca și alții să li se alăture în acest demers.

Pe această cale, voluntarii au ținut să mulțumească tuturor oamenilor ce au donat diverse lucruri și i-au îndemnat și pe ceilalti să li se alăture.

Comunitatea Interdependentă din Lumina este o iniţiativă de ajutorare a copiilor şi adulţilor cu probleme financiare din comună, înființată anul trecut. Comunitatea își propune și anul acesta să vină în sprijinul celor cu care soarta nu a fost darnică. Acțiuni de acest gen se vor desfasura pe tot parcursul anului.

Reporetr: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea