Mobilizare generală pentru iarnă

Iarna nu ne va lua prin surprindere, cel putin asta afirma autoritatile locale constantene. Dupa ce  iarna trecută, au fost luate pe nepregatite, la inceput de sezon rece, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a început pregătirile mai din pripă si au luat deja primele masuri.

La începutul lunii noiembrie, Prefectura și Consiliul Județean Constanța au organizat o întâlnire cu privire la măsurile de luat în sezonul rece ce bate la ușă. Pentru că, iarna trecută, autoritățile nu au acționat în cel mai operativ mod, în acest sezon rece, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a demarat pregătirile  din timp. Situația contractelor de deszăpezire arată că,  39 de primarii au contracte încheiate cu firme care vor interveni pentru deszăpezire. De asemenea, acestea au posibilitatea de a interveni în regie proprie sau pot apela la agenții economici din localitate în caz de nevoie.

Primăriile care au contracte de deszăpezire sunt: Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Băneasa, Agigea, Ciobanu, Corbu, Costinești, Cumpăna, Dobromir, Dumbrăveni, Hârșova, Horia, Limanu, Lipnița, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Pecineaga, Peștera și Valu lui Traian.

Administrațiile care vor acționa în regie proprie pentru deszăpezire sunt cele din: Chirnogeni, Cuza Vodă, Grădina, Istria, Pantelimon, Saligny, Săcele, Seimeni, Siliștea, Tortoman și Vulturu.

Ramane de vazut ce se va intampla cand iarna isi va intra in drepturi.

Redactor: Sondra Sandu