Mizerie de nedescris la un restaurant chinezesc din Constanța

Un restaurant cu specific chinezesc din Constanța a fost închis temporar de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Echipele de control au găsit produse fără etichetă în limba română,ținute în condiții improprii și o mizerie de nedescris.

În cursul zieli de marți, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat verificări  la un restaurant chinezesc din Constanța. În urma controlului, s-a constatat încălcarea normelor de igienă și alimentație publică. 45 de kilograme de materii prime procesate și neprocesate au fost retrase definitiv de la consum.

“Am descoperit produse chinezeşti fără etichetă în limba română, deficienţe de depozitare. Foloseau nişte recipienţi total nepotriviţi cu alimentaţia publică, adică vase din plastic şi castroane din aluminiu. În plus era şi o mizerie de nedescris. Utilajele folosite trebuie să fie curate şi să nu pericliteze sănătatea consumatorului. Nu putem spăla vase şi legume în aceeaşi chiuvetă, e de bun simţ acest lucru”, a declarat Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor

În consecință, Comisarii Protecției consumatorilor au închis temporar restaurantul și au aplicat o sancțiune de 18.000 de lei . În plus, reprezentanții legali ai restaurantului trebuie  să se prezinte la CJPC cu o serie de documente ale localului.

Redactor: Isabela Boantă