Miting de proporții și la Constanța

După Capitală a venit și rândul orașului de la malul mării să se alăture manifestărilor fără precedent din țară. “În democrație hoții stau la pușcărie” sau „DNA să vină să vă ia“ au fost doar unele dintre sloganurile care s-au auzit, ieri seară, în fața Prefecturii din Constanța, acolo de unde sute de persoane au plecat în marș spre centrul orașului. Aceștia au scandat lozinici împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea și a corupției, dar și pro DNA. 

Constănțenii care nu sunt de acord cu amnistia, grațierea şi modificarea Codului penal, promovate de Ministerul Justiţiei au ieșit ieri seară  în stradă, în număr mai mare decât se credea inițial. Protestul a fost iniţiat pe paginile de socializare și peste 400 de oameni s-au adunat în fața sediului Prefecturii, iar de acolo au plecat într-un marș pe strada Mircea până la Capitol. Treptat numărul manifestanţilor a început să crească, peste o mie de persoane mărşăluind, timp de ore întregi, pe străzile şi bulevardele din municipiu. Oamenii și-au arătat solidaritatea cu acțiunile de protest din București, Baia Mare, Pitești, Sibiu, Brașov, dar și din restul tarii.

Manifestanții au cântat Hora Unirii şi imnul “Deşteaptă-te, române”. Și au fluturat  pancarte pe care scria: “În democraţie, hoţii stau la puşcărie”,  “Ori noi, ori voi”, “Nu amnistiei şi graţierii”,  „Vrem Justiţie, nu corupţie“, „DNA să vină să vă ia!“, ,„Afară, afară cu mafia din ţară!“. Prima zi de manifestări  de la Constanța s-a desfășurat fără incidente, iar oamenii anunță că vor mai exista și alte astfel de initiative.

Redactor: Oana Jărloianu