Misiunile de salvare, adevărate aventuri

Deși județul a ieșit de sub ultima avertizarea de cod galben de ger și viscol, la Constanța, zăpada căzuta în ultimele zile continuă să creeze probleme. Drumurile județene sunt încă inchise, iar autoritățile le deschid pe tronsoane. Ceea ce face însă ca misiunile de salvare să se transforme în adevarate aventuri pentru cadrele medicale. Aseară, medicii de la SMURD au apelat din nou la șenilata venită de la ISU Neamț, dar și la pompieri și utilaje lor de deszăpezire, pentru a ajunge în mai multe localități, unde s-a cerut ajutorul pentru copii bolnavi și femei gravide.

O autospecială de la ISU Dobrogea a intervenit mai întai într-o localitate, acolo unde doi copii s-au îmbolnăvit. A fost vorba de două fetițe, una de un an, care a fost diagnosticată cu rujeolă, și a doua de 12 ani, cu dureri abdominale si febră  mare.

Cele două copile au fost transportate, în siguranță, la spitalul din Mangalia. O altă misiune de salvare s-a desfășurat în localitatile Independența și Osmancea. Și de aici au fost preluați tot doi copii, dintre care unul de trei luni, cu roșu în gât și febră. Cei doi au ajuns la spitalul județean din Constanța. Un alt caz a fost al unei gravide din comuna Albești. Șenilata s-a deplasat în comună pentru a o lua  de acasă pe femeie, iar o  ambulanță SMURD a transportat-o la spitalul din Mangalia.

Deși a trecut aproape o săptămână de la declanșarea acestui veritabil război cu iarna, timp în care reprizele de odihnă au fost rare și de scurtă durată, salvatorii de la ISU, SMURD și ambulanță, ajutați de poliție și armată, continua să-și facă datoria și intervin ori de câte ori este nevoie, venind în ajutorul celor aflați în pericol.

Redactor: Oana Jărloianu