Misiunea salvamarilor de pe litoralul românesc s-a încheiat

Un sezon extrem, după cum o spun chiar ei, a luat sfârșit. Numărul mare al intervențiilor în caz de înec a fost unul ridicat și în această vară. Însă, din fericire, pentru prima dată în ultimii 17 ani, în staţiunea Mamaia şi în Constanţa nu a fost înregistrat niciun caz de înec. Cum au făcut față salvamarii în acest an pe plajele litoralului, aflăm chiar de la ei din materialul următor.

A fost un sezon estival al extremelor, pe litoralul românesc. Şi vorbim de numărul cazurilor de înec destul de mare în sudul litoralului, comparativ cu plajele din staţiunea Mamaia şi din Constanţa, unde pentru prima dată în ultimii ani nu s-a înregistrat nici măcar o victimă.

Cei 143 de salvamari care i-au vegheat îndeaproape pe turişti au beneficiat în acest sezon estival şi de echipamentul necesar de intervenţie, în urma unor investiţii masive.

Desigur, dincolo de echipamentul din dotare, este nevoie şi de mult antrenament, o muncă asiduă şi multă pasiune pentru cei care salvează atâtea vieţi, uneoric chiar cu preţul propriei vieţi.

Dacă în Mamaia şi în Constanţa putem spune că s-a înregistrat un record pozitiv în sezonul estival ce s-a încheiat, nu mai puţin de 58 de oameni au pierit înecaţi în mare, în staţiunile din sudul litoralului.

Redactor: Cerasela Videanu