Misiunea G.A.L. Dobrogea Centrală – atragerea fondurilor UE

Pentru a accesa fonduri europene, localitățile rurale trebuie să fie membre ale unui grup de acțiune locală. Înainte de elaborarea strategiilor de dezvoltare se organizează întâlniri în teritoriu cu beneficiarii. Reprezentanții GAL Dobrogea Centrală s-au întâlnit cu cetățenii comunei Ciocârlia.

Uniunea Europeană finanţează ! proiecte deoarece zonele rurale din România suferă din punct de vedere economic, social, al resurselor naturale şi umane. Prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) modalitatea de finanțare este ! mai lejeră, iar locuitorii de la sate pot să solicite bani pentru pentru achiziționarea de utilaje și nu numai.

Din G.A.L. Dobrogea Centrală fac parte mai multe comune printre care și Ciocârlia. Odată cu înfiinţarea acestui grup, s-a făcut o analiză amănunţită a localităţilor membre, care a cuprins studii demografice, geografice, de mediu, ocupaţii şi tradiţii. Prezenți la întâlnire, tinerii au adresat mai multe întrebări referitoare la modalitatea de accesare a fondurilor europene.

Proiectele finanţate prin G.A.L. Dobrogea Centrală vin în sprijinul persoanelor din mediul rural. Asta a declarat edilul comunei care a punctat importanța unui astfel de ajutor pentru comunitate.

Constantin Livadariu a declarat că evenimentul de la Ciocârlia a fost unul de la care așteaptă rezultate deosebite. Asta deoarece numărul persoanelor interesate de proiectele prezentate a fost destul de mare.

Persoanele prezente la eveniment s-au declarat încântate. Printre participanți s-a aflat și beneficiarul unui proiect din sesiunea trecută.

Cei care doresc să acceseze fonduri europene prin intermediul G.A.L. Dobrogea Centrală o pot face după deschiderea noilor linii de finanţare, pe exerciţiul bugetar 2014 – 2020.

Redactor: Mihaela Ciorbaru