Misiune îndeplinită pentru un echipaj al poliţiei de frontieră (VIDEO)

23 de lucrători din cadrul Poliţiei de Frontieră  au ajuns luni seară în Portul din Constanţa, după ce o perioadă de trei luni. Poliţiştii au participat la o misiune organizată de Agenţia Europeană FRONTEX alături de echipaje ale altor 27 de state membre ale Uniuniunii Europene. Nava a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare având ca scop combaterea migraţiei ilegale la frontierele maritime dintre Turcia şi Nordul Africii, către Grecia. Actiunea s-a desfăşurat pe Marea Mediteraneană, Marea Ionică şi Egee, unde românii au fost nevoiţi să facă faţă si furtunilor care le-au amânat reintoarcerea în ţară. Echipajul trebuia să ajungă în Constanţa vineri.

Pe durata celor 90 de zile în care au fost plecaţi de-acasă, polţiştii au avut posibilitatea să discute cu familiile lor.

Poliţiştii de frontieră români au executat 57 misiuni, cu un total de 83 zile de patrulare, timp în care nava M.A.I. a parcurs 3.577 Mile Marine.  La nivelul întregii operaţiuni au fost depistate peste 3.300 persoane, posibil migranţi, majoritatea afgani, sirieni, pakistanezi, irakieni şi cetăţeni din Bangladesh.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: George Dima