Misiune dificilă pentru pompierii militari

O hala in care se aflau o barca, mai multe motoare, butelii si alte materiale plastice s-a facut scrum in urma unui puternic incendiu izbucnit in localitatea constanteana Agigea. Focul s-a-ntins cu repeziciune si numai interventia la timp a pompierilor a facut ca flacarile sa nu se extinda si la locuintele sociale aflate la doar cativa metri distanta. Mai multe autospeciale au intervenit pentru lichidarea incendiului.

Era putin trecut de ora 8 cand oamenii au vazut cum valvataia cuprinde intreaga hala. Speriati ca flacarile ar putea ajunge si la locuintele lor, au sunat la 112. Si-au luat  o haina pe ei si au iesit afara.

Oamenii  au incercat chiar sa stinga focul cu ce au avut la indemana si s-au ranit. Din fericire arsurile au fost superficiale si nu a fost nevoie ca cineva sa fie transportat la spital.

Ore intregi pompierii s-au luptat cu flacarile – o misiunea extrem de dificila, pentru ca accesul in hala s-a facut greu din cauza placilor de tabla din care era construita.

Pompierii au apelat chiar la ajutorul localnicilor care au adus un flex si le-au taiat si asa au reusit militarii sa bage furtunele in interior.

Duminica, pompierii s-au intors la locul incendiului impreuna cu politistii si cu proprietarul halei ca sa stabileasca de unde a pornit incendiul si sa evalueze pagubele produse. Hala a ars pe o suprafata de 500 mp in proportie de 95%. Au fost distruse bunuri depozitate in interior (o ambarcatiune cu motor,peridoc, elevator, aparate mecanice – jocuri de noroc, mobilier). Au fost salvate 16 butelii de propan (acetilena), 4 butelii oxigen, o ambarcatiune cu motor si peridoc, anvelope, camioane si utilaje, magazia cu piese

Redactor: Andreea Barbu