Misiune de salvare pe mare, la Constanța!

Pentru a doua oară în ultimele 2 luni, polițiștii de frontieră au recuperat mai multe persoane, printre care si un copil, naufragiate in largul Marii Negre, dupa ce salupa in care se aflau s-a oprit in urma unei defectiuni la motor.

Un apel la 112 a alertat Garda de Coastă, joi, ora 18,  solicitând intervenția în vederea recuperării unei șalupe din largul mării, în dreptul Portului Tomis.  Poliţiştii de frontieră marinari au intervenit cu o ambarcaţiune pentru aducerea la mal în condiţii de siguranţă a patru turişti, 3 adulți și un minor de 9 ani, aflaţi în șalupa respectivă, aflată la 2 mile marine în larg. Aceștia au alertat Garda de Coastă întrucât nu au mai reușit să pornească motorul șalupei și pluteau în derivă.

În scurt timp, asistaţi de poliţiştii de frontieră, bărbaţii au reuşit repornirea motorului și a pompei de scoatere a apei din ambarcaţie, fiind însoţiţi de echipajul Poliţiei de Frontieră până au ajuns în siguranţă în Portul Tomis. Persoanele în cauză le-au mulţumit poliţiştilor de frontieră pentru intervenţia promptă.

De precizat că și în luna august a mai fost o situație similară, când polițiștii au remorcat până la țărm o ambarcațiune cu mai mulți turiști, care se defectase în larg, în zona Mangalia.

Redactor: Daniel Albu