Misiune de salvare dramatică pe mare

Misiune impresionantă în largul Mării Egee. Polițiștii de Frontieră români au salvat 46 de suflete, printre care și copii, în ultimul moment. Este vorba despre cetățeni străini care căutau refugiu pe teritoriul țărilor azilante însă ambarcațiunea în care s-au înghesuit a fost la un pas să le aducă sfârșitul.

Nava din imagini plutea în derivă pe Marea Egee și a fost observată  în ultimul moment, înainte de a se scufunda, de polițiștii români aflați în misiune. 46 de persoane erau înghesuite la bord, în conmdiții inumane, dintre care 11 copii.

Dupa evaluarea situatiei la fata locului si avand in vedere supraaglomerarea ambarcatiunii si riscul de a se scufunda, politistii de frontiera romani au inceput actiunea de salvare. La bordul navei au fost transbordate 46 de persoane, 22 de barbati, 13 femei si 11 copii, care au declarat ca provin din Siria.

Politistii de frontiera  le-au oferit asistenta si hrana,  iar cateva ore mai tarziu, acestea au fost debarcate in Portul Chios si predate autoritatilor elene, care le-au acordat ajutor medical și asistență socială. Nava maritima de patrulare MAI 1102 a Garzii de Coasta și-a continuat misiunea de patrulare in cadrul Operatiunii Maritime Comune “EPN POSEIDON  SEA”. De la inceputul acestui an, de cand sunt detasati in Grecia, politistii de frontiera romani au salvat, individual, dar si in cooperare cu autoritatile elene si cu echipele Frontex, 624 persoane care se aflau in pericol, la bordul unor ambarcatiuni de mici dimensiuni, in apele Marii Egee, potrivit sursei citate.

Redactor: Andreea Barbu