Miros insuportabil, mizerie şi pereti care stau să cadă (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0Q_oGbk_8Vk[/youtube]Miros insuportabil, mizerie şi pereti care stau să cadă. Asa se desfasoară activitatea în Gradinita Socială din Medgidia. Nu vorbim însă despre sediul unităţii de învăţământ, ci despre clădirea alăturată, pe care proprietarii refuză să o repare sau să o închirieze.

Gradinita Socială din Medgidia se adresează copiilor cu o situaţie materială precară. Cadrele didactice au făcut eforturi pentru ca micuţii să aibă cele mai bune condiţii, dar spaţiul este prea mic pentru numărul de preşcolari înscrişi. Soluţia ar fi ca unitatea de învăţământ să se extindă, într-o clădire abandonată din apropiere. S-au purtat negocieri cu proprietarii, dar aceştia cer o chirie pe care conducerea grădiniţei nu şi-o permite. Asta în condiţiile în care imobilul este părărginit şi insalubru.

Până când va fi soluţionată problema spatiului, conducerea grădiniţei face tot posibilul pentru ca preşcolarii să nu ducă lipsă de nimic.

În sprijinul conducerii de la Grădiniţa socială a venit şi Asociaţia Voluntarilor din Medgidia, care contribuie cu fonduri şi materiale educative.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Dan Pauna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.