Mircea Ionescu-Quintus, înmormântat cu onoruri militare

Seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus a fost înmormântat, luni, cu onoruri militare, în Cimitirul Viişoara, din Ploieşti, în prezenţa a sute de persoane. La ceremonie au participat, printre alții, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul României, Graţiela Gavrilescu şi alţi oameni politici din toată ţara.

Sute de oameni au venit să-i aducă seniorului liberal Mircea Ionescu-Quintus un ultimul omagiu. Printre ei, preşedintele PNL, Ludovic Orban, Raluca Turcan, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul României, Graţiela Gavrilescu, şi alţi oameni politici din toată ţara.

“Dispare un adevărat om politic, un adevărat liberal, un adevărat ploieştean, un foarte bun român. România pierde astăzi unul dintre cei mai destoinici oameni politici, unul dintre cei mai glumeţi oameni politici şi prahovenii, şi ploieştenii, îl vor păstra în adâncul inimii cred până la terminarea vieţii noastre”, a declarat vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

În jurul orei 13, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Viişoara din Ploieşti. Cortegiul s-a oprit la casa în care a locuit Mircea Ionescu Quintus, la Muzeul de Artă din Ploieşti, imobil donat de familia liberalului, şi la Prefectură. Sicriul a fost purtat pe umeri de Garda Naţională. Seniorul liberal a fost înmormântat, cu onoruri militare, în cimitirul Viişoara, în cavoul familiei.

Liderul liberal a fost distins cu Steaua României în grad de Ofiţer. Mircea Ionescu-Quintus a murit, vineri, la domiciliul său din Ploieşti, la vârsta de 100 de ani.

Redactor: Daniel Albu