Mircea Băsescu nu mai vrea la Poarta Albă

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, Traian Băsescu, a schimbat penitenciarul. Motivele ar fi de natură medicală, după cum susține chiar Traian Băsescu.

Mircea Băsescu a fost mutat, zilele trecute, din Penitenciarul Poarta Albă, unde și-a ispășit mare parte din pedeapsă, la Jilava. Fostul președinte al țării, Traian Băsescu, a invocat motive medicale, care impuneau, într-un fel, mutarea fratelui său la altă unitate de detenție.

”Am fost duminică la Jilava. Fratele meu e acolo pentru că i-au introdus 5 stenturi. Nu mai putea merge. Nu îi mai circula sângele. El trebuia eliberat din septembrie, anul trecut.”, a spus Traian Băsescu, miercuri seară, la un post de televiziune.

Mircea Băsescu a încercat de 2 ori să convingă instanțele în vederea eliberării condiționate, însă fără succes. Prima solicitare a făcut-o în toamna anului trecut, iar pe cea de-a doua în această primăvară, mai exact în martie, când Tribunalul Constanţa a respins-o definitiv. Mircea Băsescu poate formula o nouă cerere de eliberare condiţionată peste trei luni. El a fost condamnat la 4 ani de detenție, pentru trafic de influență.

Redactor: Daniel Albu