Mircea Băsescu a fost eliberat

După aproape un an de insistențe, Mircea băsescu a fost, în sfârșit eliberat. Tribunalul Constanța a respins, luni, contestația procurorilor DNA, care au atacat decizia de eliberare, pronunțată la Judecătoria Medgidia. De data aceasta, hotărârea este definitivă.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, Traian Băsescu, a părăsit, în sfârșit,  penitenciarul.  Prin hotărârea dată luni, 11 septembrie, magistrații Tribunalului Constanța au menținut decizia Judecătoriei Medgidia, prin  care s-a dispus, pe 19 iulie, eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu. Mai exact, la data respectivă, instanța de fond a decis eliberarea condiționată a lui Băsescu, însă procurorii DNA au contestat-o la instanța superioară, iar Tribunalul a respins contestația, hotărârea este definitivă.  A fost cea de-a 3-a solicitare făcută de Mircea Băsescu privind eliberarea condiționată.

Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita  de 600.000  euro, pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Prima instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani de detenţie cu executare, iar Curtea de Apel a menţinut această decizie a instanţei de fond.

Redactor: Daniel Albu