Mircea Băsescu eliberat doar ”pe jumătate”

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, Traian Băsescu, ar putea părăsi penitenciarul. Magistrații Judecătoriei Medgidia au concluzionat că fratele fostului președinte al României întrunește condițiile eliberării condiționate, însă hotărârea nu este definitivă. Și Tribunalul Constanța are un cuvânt de spus în această privință.

Doar un pas îl mai desparte pe Mircea Băsescu de eliberarea condiționată. Judecătoria Medgidia a încuviințat, miercuri, 19 iulie, asupra solicitării formulată de fratele fostului președinte, Traian Băsescu, acuzat de trafic de influență. S-ar părea că cea de-a treia cerere de eliberare a fost cu noroc, dat fiind că primele două au fost respinse. Însă este prematur pentru Mircea Băsescu să se bucure, dat fiind că hotărârea primei instanțe nu este definitivă. Rămâne de văzut dacă și judecătorii Tribunalului vor fi de acord cu această cerere.

Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita  de 600.000  euro, pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Prima instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani de detenţie cu executare, iar Curtea de Apel a menţinut această decizie a instanţei de fond, în luna iunie a anului trecut.

Redactor: Daniel Albu