Mircea Băsescu, condamnat

Fratele fostului președinte a fost condamnat de către Curtea de Apel Constanța la patru ani de închisoare cu executare. Acesta a fost acuzat de trafic de influență în dosarul în care ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. În același dosar cu Mircea Băsescu a fost judecat și Marian Căpățână, care a primit trei ani cu executare pentru complicitate la trafic de influență.

Curtea de Apel Constanța a decis soarta lui Mircea Băsescu. Fratele fostului președinte al României era cercetat pentru trafic de influență. Acesta  era acuzat că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Decizia Tribunalul Constanța îl trimite în spatele gratiilor, pentru trei ani, și pe Marian Căpățână, cercetat în același dosar, pentru complicitate la trafic de influență. Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpățână, dar și ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu. Mircea Băsescu ar urma să execute doar nouă luni. Asta, deoarece are peste 60 de ani și va efectua doar o treime din pedeapsa primită, din care se scad cele șapte luni de arest deja săvârșite. Traian Băsescu, fratele lui Mircea Băsescu și fost șef al statului, a postat pe o rețea de socializare un comentariu legat de decizia magistraților.

„În privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut nici un comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu. Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată din cîte înţeleg”, a scris fostul președinte pe pagina oficială de Facebook.

Mircea Băsescu a fost acasă unde a declarat  presei că este o decizie nedreaptă. La locuința acestuia s-a prezentat și avocatul său care susține că Băsescu este dezamăgit de această decizie a magistraților și că i se pare nedreaptă.

Fratele fostului președinte al României va fi dus de către poliţiştii Biroului Urmăriri Constanţa direct la Penitenciarul Poarta Albă.

Redactor: Cerasela Videanu