Miraj pe plaja Copacabana

Celebra plajă Copacabana din orașul brazilian Rio de Janeiro va fi, și în acest an, gazda festivităților de Revelion. An de an, milioane de oameni sunt atrași în acest loc de fascinantul foc de artificii.

Festivitățile de Revelion care se vor desfășura pe renumita plajă Copacabana din Rio de Janeiro vor aduna, și în acest an, o cifră impresionantă de spectatori. Vestita locație se numără printre atracțiile de seamă ale orașului brazilian, alături de monumentala statuie Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) de pe Muntele Corcovado și de celebrul carnaval.

Splendoarea serbărilor dedicate nopții de Revelion a atras, în anii anteriori,  pe plaja Copacabana din citadela  al cărui nume semnifică râu de ianuarie, un număr de aproximativ două milioane de persoane. Potrivit tradiției, toți cei prezenți la eveniment vor trebui să poarte ținute albe.

Autoritățile braziliene au precizat că 1.032 de polițiști vor asigura buna desfășurare a spectacolului fastuos de Anul Nou organizat pe plaja ce se întinde pe o lungime de 4,5 kilometri. Concediile a 2.000 de polițiști militari au fost anulate pentru a asigura protecția participanților.

Violențele și problemele financiare cu care se confruntă citadela nu vor împiedica turiștii să ia parte la tradiționalul eveniment de Revelion, care va aduce încasări de circa 600 de milioane de dolari la bugetul orașului.

Autoritățile estimează că aproximativ 3 milioane de vizitatori vor trece pragul noului an pe plaja Copacabana, bucurându-se de fascinantul foc de artificii. Așadar la Rio de Janeiro, în noaptea dintre ani, va curge un râu de scântei.

Redactor: Mihaela Țânțaru