Minorii, țintele traficanților de persoane

Campania „Cere ajutor, nu cerși!”, a ajuns în comuna Cumpăna. Reprezentanții proiectului au purtat discuții cu elevii în vederea prevenirii traficului de persoane în rândul minorilor. Echipa implicată în proiect încearcă să identifice principalele cauze ale vulnerabilității la trafic, în vederea găsirii unor soluții pentru combaterea lui.

Sărăcia si disperarea sunt cauzele pricipale care determină anual mii de copii să devină victime ale traficului de persoane și ale cersetoriei. Încântați de ofertele bănoase și de promisiunile unor necunoscuți, copiii ajung să fie amenințați, înșelați și convinsi sa cerseasca sau chiar sunt obligați să se prostitueze.

Fenomenul a luat amploare în ultimii ani, mai ales că traficanții au încercat metode noi pentru a atrage în plasă cât mai mulți tineri.

Campania Cere ajutor, nu cerși ! realizată de reprezentanți ai ANITP si IGPR transmite minorilor că Mâna întinsă nu primește ajutor, ci primește bani pentru traficanți, reușind în acest fel să tragă un semnal de alarmă.

În cadrul Campaniei Cere ajutor, nu cerși! s-au implicat și reprezentanți ai autorităților locale din Cumpăna.Acțiunile demarate implică întâlniri directe cu adolescenți din mai multe locații din țară. In cadrul acestora, tinerilor le sunt aplicate chestionare speciale pentru identificarea unor soluții în vederea contracarării traficului . Pentru a-și proteja viețile minorii au drept sprijin Telefonul Copilului.

Minorii pot suna la serviciul dedicat copiilor la numărul 116 111, numar cu apel gratuit.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea