Minori bătuți cu bestialitate

Cruzime de neimaginat în satul Fîntîni, comuna Nicoreșteni din județul Galați! Doi minori de 2 respectiv 5 ani au fost bătuţi cu bestialitate de tatăl lor. Loviturile primite de micuți au fost surprinse cu ajutorul telefonului mobil. În imagini, se observă cum tatăl violent îi bate cu sălbăticie pe minori și îi amenință că îi omoară.

Acesta nu se opreşte din lovituri, nici atunci când copiii încep să plângă. La un moment dat, minorii cad din pat din cauza palmelor primite. Scenele de o cruzime feroce au fost filmate chiar de părintele agresor. Ulterior, bărbatul a trimis imaginile soției plecate la muncă în străinătate. La aflarea celor întâmplate, o rudă  a anunțat poliția.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi au decis, în primă fază, să ia copiii de acasă şi să-i ducă la o bunică. Aceștia susțin că, deși monitorizau cazul, nu dețin informații cu privire la agresiuni anterioare savârșite de tatăl bătăuș asupra copiilor săi.

În cele din urmă, Direcția pentru Protecția Copilului Galați i-a plasat pe minori în grija familiei extinse.

Mama minorilor urmează să se întoarcă în câteva zile în țară. Copiii au fost examinați medico-legal și se află în prezent sub atenta supraveghere a autorităților. Ei sunt incluși într-un program de evaluare și consiliere psihologică. Între timp, tatăl agresor a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, violență în familie și rele tratamente aplicate minorului. Bărbatul va fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Redactor: Mihaela Țânțaru