Minivacanță… sub așteptări!

Sezonul estival a debutat cu stangul la malul marii, iar minivacanta a fost mai degraba o dezamagire pentru patronii de hoteluri, terase sau cluburi. Suprapunerea celor două sarbatori, Pastele si 1 mai,  le-au înjumătățit și câștigurile.

Hotelierii estimau că aproape 35.000 de turisti urmau sa ajunga pe litoral, in minivacanta de 1 mai. Din păcate, lucrurile au stat altfel în realitate. Vama Veche si Mamaia au fost statiunile preferate, insa, chiar si asa, nici una dintre ele nu a fost ocupata la capacítate máxima, asa cum s-a intamplat in anii trecuti.

 Cífrele s-ar mai putea schimba la Vama Veche. Aici, zeci de tineri si-au prelungit vacanta cu inca o zi, iar în a treia zi de Paști puteau fi încă întâlniți pe străzile din statiune.

La Mamaia, insa, lucrurile sunt clare. Anul acesta numarul turistilor care au ales sa vina in minivacanta de 1 mai a fost sub asteptari, iar incasarile “pe masura”.

Una peste alta, doar 20.000 de turisti au venit la mare in acest week-end prelungit. Mamaia a fost ocupata putin peste 60 la sută, iar la Vama Veche nu au fost mai mult de 5000 de turisti. Cat despre incasari, si acestea au fost mult mai mici fata de anul trecut: in jur de 1.200.000 de euro.

Redactor: Paul Alexe