Ministrul Transporturilor a vizitat astăzi portul Constanța

Ministrul Transporturilor a vizitat astăzi portul Constanța, acolo unde a purtat discuții cu Administrația companiei, dar și cu sindicaliștii, în vederea îmbunătățirii traficului de nave. Un prim pas este efectuarea unor operațiuni de dragare care vor permite navelor cu capacități mult mai mari să acosteze la Constanța.

Ministerul Transportului vrea să mărească tranzitul de mărfuri în portul Constanța. După numeroase discuții și chiar o vizită, s-a luat decizia efectuării unei dragări generale, operațiune care nu a mai fost făcută din anii 70 și care va ușura tranzitul navelor. Întreagul proces urmează să coste aproximativ 39 de milioane de euro.

Ministrul a dat dreptate sindicaliștilor care acuzau că actuala conducere a portului a încheiat anul cu profit, în condițiile în care nu au fost efectuate lucrări minime de mentenanță. Pentru corectarea acestei greșeli s-a discutat și despre o dragare de mentenanță care va avea însă un preț mult mai scăzut. Lipsa acestor lucrări a avut consecințe deosebit de grave asupra operatorilor portuari.

Cel de-al doilea proiect se referă la dragarea canalelor și a bazinelor, dar și a cheiurilor acolo unde există depunere naturală sau cauzată de indisciplina operatorilor care preferă să verse surplusul de marfă în apă.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea