Ministrul Mediului, Rovana Plumb şi-a descoperit o nouă valenţă, aceea de vânător de urşi (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pmW78f3YibQ[/youtube]Totul a început sâmbătă, când trei persoane au fost atacate de urs, dintre care una a murit. Incidentele au avut loc în judeţul Dâmboviţa, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. În aceeași seară, ministrul Mediului a mers în comuna Buciumeni. Locul nu a fost ales la întâmplare pentru că este comuna natală a Rovanei Plumb. Mai mult decât atât, una dintre victime îi este rudă, după cum ea însăşi a mărturisit, poate de aici si implicarea peste măsură în acest caz. La scurt timp după ce a ajuns la Buciumeni, Rovana Plumb a anunţat că a fost emis aviz pentru ca ursul să poată fi împuşcat, spunând că trebuie intervenit sâmbătă noapte, nu mai târziu, pentru că animalul este suspect de turbare şi poate ataca alte persoane. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, vânătorii din Dâmbovita au ucis un urs, fără a avea însă certitudinea că era cel care atacase. Despre modul în care situaţia a fost gestionată de serviciile deconcentrate din subordinea ministerului, Rovana Plumb s-a declarat extrem de nemultumită. Prea târziu, în condiţiile în care un om deja murise.

Dacă sâmbătă declara că fiecare fond de vanatoare va fi verificat, astăzi un nou incident a demonstrat că nu s-a făcut nimic. În această dimineaţă, un alt urs a atacat în comuna Moroieni, Dâmboviţa, situată la 10 kilometri de locul primului incident. Victimă i-a căzut un bărbat de 64 de ani. Ministrului Mediului s-a deplasat din nou personal la locul incidentului, unde a dat explicaţii halucinante despre comportamentul animalelor sălbatice.

De asemenea, Rovana Plumb a mai spus că tragedia a avut loc pe acelaşi fond de vânătoare de unde provine ursul care a atacat sâmbătă, trei persoane. Acum ne întrebăm care este soluția pentru a pune capăt acestor situații? Vizitele în comuna natală sau capacitatea unui ministru de a lua măsuri de la Bucureşti pe care cei din teritoriu să le aplice prompt. Iar dacă nu o fac, să fie găsiţi oameni capabili care să-i inlocuiască.

Redactor: Doina Sirbu

One thought on “Ministrul Mediului, Rovana Plumb şi-a descoperit o nouă valenţă, aceea de vânător de urşi (VIDEO)

  • 27 noiembrie 2012 at 16:36
    Permalink

    Buna ziua.Doamna ministru Rovana Plumb prin functia pe care o aveti eu consider ca daca aveti bunavointa puteti sa rezolvati problema care a aparut pe toate raurile din Romania dar in special pe Raul Olt adica SA OPRITI BRACONAJUL.Pe raul Olt pestele este aproape pe cale sa dispara din cauza braconajului cu plase monofilament interzise de lege si alte scule tot interzise de lege care se numesc parasute si in ultim rand se braconeaza si cu ,CURENT ELECTRIC.Pe barajele de pe Olt in special cele mai braconate sunt cele din jud Valcea:Lacul Zavideni,Babeni,Ionesti,Galicea,Dumitresti dar si pe cele di jud Olt cum ar fi Draganesti,Ipotesti,Slatina se braconeaza cu plase monofilament si parasute zi si noapte 24 de ore din 24.Autoritatile au primit mereu sesizari dar nimeni nu-si face datoria.Politia si agentiile judetene de pescuit nu fac absolut nimic .Am sesizat Garda de mediu si in privinta pestelui infestat de pe Olt pentru ca este mult peste din specia caras care este bolnav si multi i-l prind si i-l comercializeaza.Data viitoare va trimit si poze cu pestii bolnavi de pe Olt.Va multumesc.O zi buna.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.