Ministrul Educației vrea să schimbe programa pentru invatamantul gimnazial

Limba şi literatura română ar urma să fie studiată o oră mai puţin la clasa a V-a, latina dispare, iar materia “Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor” devine obligatorie.

Elevii de gimnaziu vor avea parte de schimbari in ceea ce priveste programa scolara. Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică trei propuneri de modificare a planului cadru pentru învăţământul gimnazial, iar cei care doresc să îşi exprime opinia o pot face până pe 22 ianuarie folosind chestionarul pus la dispoziţie online. Potrivit datelor de pe site-ul instituţiei, disciplina Limba şi literatura română pierde o oră la clasa a cincea. Concret, dacă acum elevii fac cinci ore de română săptămânal în clasa a cincea, noile planuri prevăd patru ore pe săptămână pentru toate clasele de gimnaziu.De astfel, latina sau dirigentia dispar din orar in schimb devine obligatorie “Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor” . Parintii nu vad cu ochi buni schimbarile,

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii claselor V – VIII studiază acum după planul cadrul aprobat în urmă cu 15 ani, în timp ce pentru ciclul primar acestea au fost modificate. În consecinţă, programa de gimnaziu trebuie adaptată astfel încât elevii care sunt în clasa a III-a să îşi poată continua studiile pe un curriculum nou.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes