Ministrul Educației a ascultat cele mai importante probleme cu care se confruntă directorii școlilor din județul Constanța (VIDEO)

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a ascultat sâmbătă cele mai importante probleme cu care se confruntă directorii școlilor din județul Constanța. Printre acestea se numără fondurile insuficiente, spațiile neîncăpătoare pentru desfășurarea activităților în cazul copiilor din clasa pregătitoare, dar și salariile mici. Potrivit ministrului, toate aceste aspecte ar putea fi rezolvate doar prin modificarea unor acte normative.

În acest sens, Ecaterina Andronescu le-a dat o veste bună dascălilor. Începând cu 1 ianuarie, profesorii vor fi degrevați de ore.

Dascălii au ridicat totodată și problema clasei a noua și a clasei zero.

În ceea ce privește examenul maturitate, ministrul consideră că bacalaureatul trebuie să cuprindă toate disciplinele de la momentul actual, dar va fi susținut diferențiat. În plus, Ecaterina Andronescu nu este de acord cu includerea clasei a 9-a în ciclul gimnazial.  În ceea ce privește clasa pregătitoare, ministrul a solicitat cadrelor didactice să  analizeze punctele tari și punctele slabe privind includerea acestei clase în ciclul primar.

În ultimele zile, ministrul Educației a fost prezent în mai multe județe ale țării și peste tot s-a confruntat cu aceleași probleme.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita