Ministrul Educației dă asigurări că anul școlar nu va îngheța

Discuțiile pe tema înghețării anului școlar în curs par să nu se mai termine, în ciuda tuturor declarațiilor și asigurărilor venite, nu demult, din partea Ministerului Educației.

Monica Anisie, ministrul Educației, susține că anul școlar 2019 – 2020 nu trebuie să fie înghețat și că, după ce au fost publicate mai multe variante ale testelor pentru examenele naționale, elevii au garanția că pot promova examenele. În cadrul unei emisiuni televizate, acceasta a explicat încă o dată că nu se va ajunge la o astfel de măsură.

“Niciodată nu am luat în calcul înghețarea anului școlar. Ieri, am publicat cinci teste de antrenament pentru examenele naționale și în 3 aprilie vom publica și baremele de corectare. La teleșcoală e nevoie ca profesorii să le explice elevilor care sunt rezolvările la aceste teste”, a declarat Monica Anisie la România Tv.

Mai mult decât atât, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, ministrul subliniază că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false, ca urmare a faptului că se dă crezare unor surse neoficiale.

“În zilele acestea, mai mult decât oricând, ar trebui să fim mai buni, mai atenţi şi mai înţelepţi şi să nu credem orice ştire falsă!!! Dragi elevi şi studenţi, stimaţi colegi, fiţi atenţi că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false! Nu vă lăsaţi manipulaţi şi informaţi-vă din surse oficiale! Vă rog să aveţi încredere că, în scurt timp, Ministerul Educației va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vom putea relua cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei/ dizertaţiei/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc”, a declarat ministrul Monica Anisie în mesajul său.

Totodată, ea a subliniat că toate aceste decizii privind sistemul de educaţie pentru următoarea perioadă depind de evoluţia pandemiei de COVID-19.

Redactor: Daniel Albu