Ministrul Costel Alexe respinge acuzația de plagiat

Un nou scandal, zguduie scena politică, chiar la nivelul guvernului.  Ministrul Costel Alexe a fost acuzat, conform unei anchete realizate de publicația Reporter de Iași, că a plagiat în teza de doctorat susținută la Universitatea „Ioan Cuza” din Iași.

Dovezi prezentate de presa ieșeană arată că pasaje întregi dintr-o lucrare anterioară a unor cercetători locali au fost folosite în lucrarea de doctorat a ministrului. Potrivit sursei citate, mai multe pagini din teza de doctorat a ministrului au fost copiate dintr-un studiu și o carte care nu apar menționate în notele de subsol, dar nici în bibliografie. În urma acestor dovezi, PSD a cerut demisia urgentă a ministrului.

”Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis!(…) ”Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și #plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD

În replică la acuzele aduse, ministrul mediului respinge categoric acuzația și susține că teza „întrunește toate normele și standardele academice și etice”.

Totodată, premierul Orban a sărit în apărarea lui Alexe, atacând Partidul Social Democrat.

Costel Alexe și-a susținut doctoratul în domeniul Geografie în septembrie 2012, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Titlul tezei este „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane”.

Reporetr: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima