Ministrii Cabinetului Ponta s-au reunit astazi la Palatul Victoria in prima sedinta de guvern

Ministrii Cabinetului Ponta s-au reunit astazi la Palatul Victoria in prima sedinta de guvern. Pe ordinea de zi s-au aflat aprobarea scrisorii de intenţie către Fondul Monetar Internaţional si alte obiective importante din planul de guvernare.

Înainte de şedinţă, premierul Victor Ponta a avut o discutie finala cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, dar și cu ministrul de finante, in legatura cu scrisoarea de intentie inaintata FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale .

Ministrul de finante Florin Georgescu a declarant, la randul sau, ca actuala guvernare doreste mentinerea relatiilor cu forurile financiare superioare.

O altă decizie importantă a fost demiterea tuturor prefectilor si subrefectilor PDL şi UDMR din tara. Măsura era asteptata inca de saptamana trecuta, pe motiv ca aceştia trebuie să reprezinte Guvernul

Pe ordinea de zi au mai fost incluse proiecte de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, precum şi pentru aplicarea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

Tot pe agendă a fost inclusă şi o notă privind hotărârea de guvern a fost Cabinet de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian