Ministerul Tineretului și Sportului vrea cetățeni în formă

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a anunțat, joi seară, în cadrul Conferinței Naționale “Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”, lansarea programului “România în mișcare”. Implementarea programului va fi făcută de către Direcțiile Județene de Sport, iar valoarea finanțării va fi de aproximativ 25.000 de lei pe proiect.

Marius Dunca, ministrul tineretului și sportului, crede cu tărie că acum este momentul zero pentru sportul românesc.  În cadrul Conferinței Naționale “Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”, desfășurate joi seara, acesta a anunțat lansarea programului “România în mișcare”.

”Sper să adoptăm programul ‘România în Mișcare’ la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie să ne apucăm de muncă. Scopul acestuia este îmbunătățirea accesului la sportul organizat pentru cetățenii români indiferent de vârstă, gen sau profil socio-economic. Implementarea programului va fi făcută de către Direcțiile Județene de Sport, iar valoarea finanțării va fi undeva la 25.000 de lei pe proiect. Ne gândim ca în fiecare județ să avem undeva la 4 astfel de proiecte. Vrem să îl implementăm cât mai repede, chiar de la 1 ianuarie, pentru că nu mai putem aștepta. Trebuie să facem ceva. România are nevoie de sport”, a declarat ministrul Dunca.

Programul “România în mișcare, vrea să acopere  trei componente: sprijin pentru sportul organizat la nivel județean (asociații județene) prin finanțări de proiecte; organizarea de competiții sportive școlare destinate elevilor din clasele III-VI, care nu sunt legitimați la cluburi; acțiuni de promovare a sportului și mișcării tip “Săptămâna europeană a sportului” de două ori pe an (în lunile februarie și iunie).

MinisterulTineretului și Sportului își propune să atragă la competițiile școlare o participare de aproximativ 1.500-2.000 de elevi în fiecare județ.

Bugetul programului “România în mișcare” este de 9 milioane de lei și va fi distribuit după cum urmează: 4,5 milioane de lei — concursuri de proiecte, 3 milioane de lei — competiții școlare, 1,5 milioane de lei — săptămânile sportului.

Viitorul reprezintă “o responsabilitate uriașă, pentru factorii decizionali.

Redactor: Sondra Sandu