Ministerul Educației a modificat programul examenelor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat încă odată, luni, că anul şcolar nu va fi îngheţat din cauza actualei crize de coronavirus.

Totodată, ministrul a anunţat că programa pentru examenele naţionale va fi refăcută, iar o parte din materie va fi scoasă.

“Vom relua cursurile, vom încheia anul şcolar. Vom susţine probabil în luna iulie examenele naţionale – Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Astăzi (marți, n.r.) am semnat ordinul de ministru prin care am stabilit programele refăcute pentru examenele naţionale. Aceste programe prevăd ca materia care era pentru examenul de Evaluare Naţională sau pentru examenul de Bacalaureat, materia din semestrul al doilea să fie scoasă din programa de examen”, a declarat Monica Anisie pentru România Tv.

De asemenea, Monica Anisie a precizat că Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri care să conducă la siguranţa şi sănătatea elevilor, studenţilor, cadrelor didactice.

“Vreau să transmit un mesaj de încredere colegilor profesori că în această perioadă au un rol foarte important de a menţine legătura cu elevii, de a realiza aceste cursuri online”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit sursei citată.

De precizat că școlile rămân în continuare închise, după cum prevede decretul de prelungire a stării de urgență, anunțat de președintele României, Klaus Iohannis.

Redactor: Daniel Albu