Mini-vacanța de 1 Mai reunește, anul acesta, două motive de sărbătoare

Unii vor profita de acest lucru și vor rămâne acasă pentru a sărbători Paștele, alții vor prefera grătarele cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii. Cu toate acestea, la malul mării sunt așteptați aproximativ 40 de mii de turiști.

Stațiunea Mamaia este, deocamdată, pustie. Doar muncitorii mai lucrează la amenajarea teraselor care trebuie să fie gata până la prima mini-vacanță din acest an care va deschide, totodată, și sezonul estival.

Unii oameni și-au rezervat deja sejurul, însă, cu toate că hotelurile sunt ocupate, până la acest moment, aproape la capacitate maximă pentru perioada 29 aprilie-1 mai, este, încă, prematur pentru o estimare a numărului de turiști care vor fi pe litoral la început de sezon estival. Se știe bine că românii se hotărăsc în ultimul moment.

Cel mai probabil, tinerii sunt cei care vor da startul sezonului estival. Sunt așteptați în număr foarte mare, dat fiind faptul că 1 mai este și data la care cele mai multe cluburi se mută în stațiunea Mamaia. Vama Veche este o stațiune la fel de căutată care stă foarte bine la capitolul rezervări.

Evenimentele se vor ține lanț la malul mării. Pentru primul weekend din sezonul estival 2016 sunt programate mai multe spectacole, dar și concerte ale unor cunoscuți interpreți români.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea