Militarii români, în acțiune!

În această perioadă, Forţele Navale Române participă cu un pluton de la Batalionul 307 Infanterie Marină la Exerciţiul multinaţional Platinum Lion 16.4, care se desfăşoară în perioada 11-17 iulie, la Centrul de Instruire din Novo Selo, Bulgaria.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=o_quE91pKzM[/youtube]

Plutonul de la Babadag execută exerciţii tactice cu trageri de luptă, exerciţii de luptă în localitate, misiuni de patrulare într-o zonă de operaţii şi exerciţii de evacuare medicală împreună cu militari din Bulgaria, Canada, Marea Britanie, Republica Moldova, SUA, Serbia şi Ucraina.

În timpul instrucţiei, plutonul românesc este integrat într-o companie multinaţională de infanterie, iar scenariul exerciţiului se bazează pe o acţiuni tipice unui teatru de operaţii terestru.

Acțiunea face parte din exerciţiul multinaţional Platinum Lion 16.4, care se desfăşoară în perioada 11-17 iulie, la Centrul de Instruire din Novo Selo, din Bulgaria. Militarii români, care fac parte din Forţele Navale Române, contribuie la consolidarea rolului de furnizor de securitate al ţării noastre, precum şi la dezvoltarea solidarităţii în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Redactor: Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.