Militarii Batalionului 341 Infanterie Constanța s-au întors acasă

Militarii Batalionului 341 Infanterie Constanța s-au întors acasă. Timp de 8 luni, „Rechinii albi”, așa cum sunt supranumiți, au asigurat protecția Forțelor de Coaliție și a operațiunilor executate de echipele de consiliere și asistență în Kandahar. Ceremonia de repatriere s-a desfășurat astăzi, în Piața Ovidiu.

În Piața Ovidiu din Constanța, s-a desfășurat ceremonia de repatriere din teatrul de operațiuni din Afganistan a peste 400 de militari. Aceștia au participat la misiunea NATO Resolute Support, din Kandahar, Afganistan.

Printre militari s-au aflat și 2 frați gemeni de 25 de ani. Sunt prieteni, camarazi de arme și aceasta a fost prima lor misiune, pe care cu siguranță o vor repeta.

Din Batalion au făcut parte și 15 fete, care au luptat cot la cot cu băieții. În misiune, nu există bărbați și femei, există doar militari, după cum recunosc chiar ele.

Acasă au ajuns și o parte din militarii răniți în Afganistan de un dispozitiv explozivil artizanal. Familiile lor i-au așteptat cu sufletul la gură, iar revederea a fost plină de emoție.

Batalionul a primit onorifica denumire „Constanța”, în anul 2010, iar pentru misiunile internaționale folosește denumirea de „Rechinii Albi”.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea