Militarii au donat sânge la Medgidia

O altfel de misiune. Așa au denumit militarii din cadrul Batalionului 911 Capidava acțiunea de donare de sânge din cadrul Protoieriei Medgidia. Zeci de ostași au spus prezent și au oferit o șansă la viață. Implicarea a devenit deja o tradiție, spun militarii, care, prin gestul lor, speră să reușească să mobilizeze și alți cetățeni.

Militarii sunt prezenți acolo unde este nevoie de ei. De această dată, misiunea lor a fost una umanitară. Cei care au răspuns pozitiv acestei invitații se declară mulțumiți că pot ajuta, iar acest gest ar putea însemna salvarea unor vieți.

De asemenea, preotul Petrică Ciobanu a declarat că este mulțumit de colaborarea unității militare cu Protoieria Medgidia.

Militarii au intrat pe rând și au fost testați de către medici. Au completat formulare și au răspuns la o serie de întrebări pentru a fi siguri ca sunt buni donatori. Curajoși din fire, nu au leșinat la vederea acului. Ei se simt mândri că îi pot ajuta pe cei ce au nevoie de tratament transfuzional. Pentru că este un act umanitar, mulți dintre ei au oferit tichetele valorice primite la donare celor nevoiași.

La Medgidia campania derulată de Protoierie s-a bucurat de un real succes. În cadrul activității, au fost prezenți un număr de aproximativ 100 de donatori, iar o parte din bonurile valorice primite de către aceştia au fost donate în scop umanitar.

Redactor: Paul Alexe