Mii de pelerini, la moaștele Sf. Cuv. Parascheva

A început cel mai mare pelerinaj ortodox din România! Izvor de bine­cu­vân­ta­re și însă­nă­to­șire duhovnicească și trupească pentru toți cei care o cheamă în rugăciune să fie mijlo­ci­toa­re către Preamilostivul Dum­ne­zeu, Cuvioasa Maică Parascheva este prăznuită cu mare cinste în fiecare an, la data de 14 octombrie, de către Biserica Ortodoxă de pretutindeni.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase vineri dimineață din Catedrala Mitropolitană din Iași. În jurul orei 06.00, un sobor de preoţi condus de Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a purtat racla cu moaştele Sfintei Parascheva în procesiune. Aceasta a fost apoi depusă pe baldachinul ornat cu flori, amenajat pe platoul din fața Căminului preoțesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” pentru închinare.

Mii de pelerini au trecut pe la căpătâiul Sfintei Cuvioase Parascheva închinându-se și rugându-se pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă.

Sâmbătă seara vor fi aduse la Iași spre închinare și moaştele Sf. Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei,  din Insula Corfu. Tot atunci, va avea loc și procesiunea ”Calea sfinţilor” pe străzile din centrul Iaşului, după care vor fi reaşezate în baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Mitropolitane. Racla va rămâne aici până când se vor închina toţi pelerinii sosiţi la Iaşi de hramul Sf. Cuvioase Parascheva.

Redactor: Mihaela Țânțaru