Mii de pachete de țigări netimbrate, descoperite în port

Aproximativ 5000 de pachete de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiști, ascunse în tomberoanele de gunoi de la bordul unei nave sub pavilion Norvegia. Comandantul navei a declarat autorităților române că întreaga cantitate de țigări era destinată consumului propriu.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Constanţa Sud, împreună cu lucrătorii vamali, au desfăşurat o acţiune comună în urma căreia au confiscat 500 de cartoane de ţigări netimbrate.  Acestea au fost descoperite într-un autovehicul şi la bordul unei nave sub pavilion Norvegia, ascunse în tomberoane de gunoi.

Miercuri dimineață, în jurul orei 08.30, un lucrător al poliţiei de frontieră a oprit pentru control, la Poarta de acces nr. 10 a Portului Constanţa Sud Agigea, un autovehicul condus de un cetățean român, în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa. În urma controlului efectuat în interiorul autovehiculului au fost descoperite 174 de cartoane de țigări, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative, acesta declarând că provin de pe o navă sub pavilion Norvegia, acostată în Portul Constanţa Sud Agigea.

Polițiștii și vameșii s-au deplasat la bordul navei menţionate unde au efectuat un supracontrol. Astfel, au fost descoperite, în cabinele echipajului şi în containere cu gunoi menajer, 3000 de pachete de țigări. Comandantul si echipajul navei au declarat că marfa  a fost achiziţionată din Gibraltar, pentru consum propriu. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și tăinuire. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Redactor: Daniel Albu