Mii de oameni la Palatul Regal din București

Zona din preajma Palatului Regal din București a fost înțesată, în după-amiaza zilei de joi, de mii de oameni. În mijlocul lor, a ajuns și fostul Principe Nicolae împreună cu logodnica sa.

În fața Palatului Regal din Capitală s-au strâns, în după-amiaza zilei de joi, mii de oameni care au dorit să–și ia rămas-bun de la Regelui Mihai I al României. Numărul mare de persoane adunate în fața clădirii, care adăpostește, în prezent, Muzeul Național de Artă al României și sala de concerte „Auditorium”, a așteptat ore în șir să ajungă la catafalcul Majestății Sale.

Printre persoanele publice care au mers, joi, la Palatul Regal s-a numărat și fostul Principe Nicolae. Acesta a venit însoțit de logodnica sa și a refuzat să facă declarații presei. Nepotul Regelui Mihai I  a stat de vorbă cu oamenii din mulțime, unii povestindu-i cum l-au cunoscut pe Majestatea Sa. Fostul Principe s-a bucurat de susținerea celor prezenți.

Respectul față de Regele Mihai i-a îndemnat pe foarte mulți oameni să străbată distanțe lungi de drum pentru a se închina la catafalcul suveranului român.

În fața palatului a fost amplasat un cort al Crucii Roșii, mai mulți voluntari împărțind ceai și apă persoanelor care le solicitau.

Conform programului, publicul are acces și astăzi în Sala Tronului de la Palatul Regal, până la ora 22.00, pentru a depune flori și a se închina la catafalcul Majestății Sale.

Redactor: Mihaela Țânțaru