Mii de credincioşi din toată ţara au sosit încă de noaptea trecută la mănăstirea Dervent

Mii de credincioşi din toată ţara au sosit încă de noaptea trecută la mănăstirea Dervent pentru a fi prezenţi la slujba oficiată de Arhipescopul Tomisului, Înalt prea Sfinţitul Teodosie. Pelerinii au venit să-şi caute vindecarea la crucea de piatră, dar şi la izvorul Sfântului Apostol Andrei.

Credincioşii au venit chiar şi de la sute de kilometri distanţă pentru a lua apa de la Izvorul Tămăduirii. Legenda spune că apa a apărut după ce apostolul a bătut cu toiagul în pământ la câteva sute de metri de mănăstire.

Credincioşii s-au închinat şi la moaştele sfinţilor Epictet şi Astion care se află în aceste zile la mănăstire.

La finalul slujbei, copiii care au venit la mănăstire au fost împărtăşiţi de Înalt prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a mers apoi însoţit de soborul de preoţi la izvor pentru a sfinţi apa.

Zeci de jandarmi au fost prezenţi în zonă şi astfel s-a reuşit evitarea îmbulzelii care se formează de obicei la împărţirea sticlelor cu apă. Din cauza emoţiilor şi a orelor petrecute la coadă, unei femei i s-a făcut rău.

În apropiere de Dervent şi-au făcut apariţia şi comercianţii ambulanţi care nu au piedut nici de acesstă dată ocazia de a întinde grătarele cu mici lângă mănăstire.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna